Sponsored by: ATSC
Villa Pardoes & ReShare kledinghergebruik

Reshare.png

 

Villa Pardoes heeft een samenwerking met Reshare van het Leger des Heils.

Het ReShare programma zorgt voor de inzameling, sortering, reiniging en herverdeling van gebruikte kleding en schoenen. De inzameling gebeurt door het plaatsen van herkenbare (rol)containers op het eigen terrein van sponsor-relaties van Villa Pardoes.


De kledingcontainers worden in overleg door het Leger des Heils geleegd, waarna deze naar het sorteercentrum wordt gebracht. Hier wordt door mensen van een sociaal- leer en werkbedrijf de bruikbare kleding en textielafval van elkaar gescheiden. De bruikbare kleding en schoenen gaan naar de kledingwinkels van het Leger des Heils of naar projecten in het binnen- en buitenland. Daarnaast worden van de ingezamelde kleding noodvoorraden aangelegd voor nationale en internationale rampen en calamiteiten. Onbruikbaar materiaal verdwijnt naar één van de partners op het gebied van industriële textielverwerking.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

 

Het Leger des Heils zorgt voor het plaatsen van de container. Er bestaan 2 type containers (rol of vast). De containers zijn donkergroen van kleur en voorzien van een Legers de Heils én een Villa Pardoes logo. Het Leger des Heils Reshare draagt zorg voor een nette staat van de container. Het legen van de container kan naar keuze met een vaste frequentie gebeuren of op afroep wanneer de container bijna vol is.

 

Samenwerking

De samenwerking met het Leger des Heils ReShare is volledig gericht op business-to-business. Werknemers van aangesloten bedrijven of bezoekers van aangesloten onderwijsinstellingen of sportverenigingen worden aangemoedigd om hun overtollige kleding en schoenen in de container te deponeren. Hoe groter de inzameling, hoe meer men inzamelt voor het goede doel.


Van de opbrengst gaat meer dan 50% naar een goed doel, in dit geval Villa Pardoes. Villa Pardoes ontvangt binnen dit gezamenlijke programma:

  • € 0,40 per kilo kleding
  • € 0,80 per kilo schoenen

Op hoe meer locaties een Villa Pardoes Reshare container komt te staan, des te hoger het aantal kilo’s kleding en schoenen dat wordt ingezameld.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de collega's van afdeling Fondsenwerving:

 

webiste_gert_jan.jpg                                  website_olaf.jpg       

Gert -Jan van Boxel                                 Olaf Jungerius

gboxel@villapardoes.nl                        ojungerius@villapardoes.nl 

 

 

Meer informatie is uiteraard te vinden op: www.reshare.nl

 

 

*/ ?>
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten