Sponsored by: ATSC
Veel gestelde vragen

Wat is Villa Pardoes?

Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang (gratis) de vakantie van hun leven.

 

Is Villa Pardoes bedoeld voor kinderen uit heel Nederland of alleen uit de buurt van de Villa?
Villa Pardoes is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit Nederland.

 

Is Villa Pardoes zelfstandig of onderdeel van een groter geheel?
Villa Pardoes is een zelfstandige organisatie. Het idee voor Villa Pardoes is gebaseerd op het succesvolle "Give Kids The World" dat in de Verenigde Staten levensbedreigend zieke kinderen een vakantie aanbiedt. Stichting Natuurpark De Efteling is initiatiefnemer van Villa Pardoes.

 

Hoe komen kinderen in aanmerking voor een week genieten in Villa Pardoes?
De behandelend (revalidatie)arts of specialist van het zieke kind verklaart op het aanmeldingsformulier dat het kind lijdt aan een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en dat het kind medisch gezien in staat is een week in Villa Pardoes te verblijven. Daarna bekijkt de Medische Commissie van Villa Pardoes de aanvraag.

De Gasten Coördinator van Villa Pardoes stelt per week een groep van twaalf gezinnen samen. Zij probeert om gezinnen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd in een zelfde week te plaatsen, zodat die gemakkelijk vriendjes kunnen worden.

 

Aanmelden als gezin

Wil je een week genieten in Villa Pardoes? Vul dan samen met je behandelend (revalidatie)arts of specialist het online aanmeldingsformulier in.

 

Aanmelden als arts

Als arts kun je via deze link de gehele aanmelding, inclusief medisch gedeelte, invullen.

 

Mocht het online aanmelden niet lukken, dan kun je hier het aanmeldformulier in pdf downloaden.


Hoeveel gezinnen verblijven jaarlijks in Villa Pardoes?
De Villa is 50 weken per jaar geopend en wij ontvangen zo’n 600 gezinnen per jaar.

 

Is een vakantie in Villa Pardoes duur?
Nee, het verblijf in Villa Pardoes is gratis voor alle gasten. Ook het gebruik van onze hulpmiddelen en voorzieningen is gratis. Alleen de normale kosten voor levensonderhoud zijn voor eigen rekening van de gasten.
De verblijfskosten bedragen overigens € 2.000,- per huisje, per week. Dit wordt volledig gesponsord.

 

Hoe komen we bij Villa Pardoes aan onze inkomsten?
Heel veel mensen, bedrijven en organisaties zetten zich in voor Villa Pardoes. Zij geven geld, als sponsor of donateur. Als Villa Pardoes ontvangen we géén subsidies of (zorg)verzekeringsgelden. De enige bron van inkomsten is de financiële steun van sponsoren en donateurs.

 

Hoeveel van mijn donatie gaat naar Villa Pardoes?
Het volledige bedrag komt ten goede aan de exploitatie van Villa Pardoes.

 

Is mijn donatie aftrekbaar van de belasting?
Sinds 1 januari 2008 zijn de regels voor de aftrek van giften veranderd. De belastingdienst vertelt u alles over deze regels. Een instelling moet in ieder geval een ANBI-status hebben. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Villa Pardoes heeft deze ANBI-status.

 

Hoe weet ik dat mijn geld goed terecht komt bij Villa Pardoes?
Villa Pardoes is een CBF Erkend Goed Doel. Als een goed doel een CBF-Keurmerk heeft, kan de donateur ervan op aan dat er intensief toezicht plaatsvindt op het bestuur, het beleid, de bestedingen, fondsenwerving en de verslaglegging van de organisatie.

 

Kunnen wij ook buiten de schoolvakanties worden uitgenodigd?
Ja, die kans is vrij groot. Villa Pardoes is namelijk het hele jaar open. Alle kinderen moeten naar school en hebben soms al veel gemist. Uit ervaring weten wij, dat de schoolleiding en de inspectie in Nederland vrijwel altijd toestemming geven voor deze droomvakantie, óók aan andere broers en zussen. Als er toch problemen zijn om vrij te krijgen, dan is Villa Pardoes graag bereid contact op te nemen met de school om de vakantie toch gerealiseerd te krijgen.

 

Wat kost een droomvakantie in Villa Pardoes?
Veel bedrijven en organisaties hebben steun toegezegd of (eenmalige) fondsenwervende activiteiten ontplooid. Van galadiner tot kerkcollecte, van bedrijvensportdag tot kunstveiling. Ook particulieren kunnen Villa Pardoes steunen door donateur te worden. Daardoor is het mogelijk dat Villa Pardoes zijn gasten kosteloos kan uitnodigen voor een vakantie in een fantastische omgeving.

Ook het buffet op de eerste avond en het uitgebreide ontbijt aan het begin van de nieuwe week worden aangeboden. De hele week staat er koffie, thee en warme chocomel klaar en is de frisautomaat gevuld met gekoelde drankjes. Veel attractieparken, musea, zwembaden, een sauna, bioscopen en andere plekken waar jullie plezier kunnen hebben, bieden gratis toegang. Daardoor zijn de verblijfskosten minimaal. Voor eigen rekening zijn de kosten van eten, drinken en vervoer.

 

Wij willen graag naar Villa Pardoes komen maar we hebben geen eigen vervoer.
Als jullie niet over eigen vervoer beschikken en dat vooraf melden, zorgen wij dat een vrijwilliger jullie ophaalt van het Centraal Station in Tilburg. Is het om medische redenen niet mogelijk met het openbaar vervoer te komen, dan bedenken we samen een oplossing. Dat doen we niet alleen om naar Villa Pardoes te komen, maar ook om attracties te bezoeken. Beperkte mobiliteit mag in elk geval nooit een belemmering zijn om naar Villa Pardoes te komen.

 

Met hoeveel personen mag ik naar Villa Pardoes komen?
Villa Pardoes vindt het ontzettend belangrijk dat het hele gezin een week geniet van een vakantie, dus iedereen uit het eigen gezin is van harte welkom. Het themahuisje heeft zes slaapplaatsen. Is je eigen gezin groter dan zes personen, dan vinden we samen een oplossing. Het plaatsen van een extra bed of het reserveren van twee huisjes kan zo'n oplossing zijn.

 

Mogen opa en oma of een vriendje ook komen logeren bij Villa Pardoes?
Natuurlijk mogen opa en oma of een vriendje komen logeren! Een hele week of voor een paar dagen. Wel moeten jullie er rekening mee houden dat op de gastenlijst maximaal zes personen mogen staan. Afwisseling is niet mogelijk. Op het aanmeldingsformulier moet je ook de namen en geboortedata van de logees vermelden. Voor alle vaste gasten geldt dat zij gebruik mogen maken van de aangeboden faciliteiten.

 

We willen ons huisdier meenemen naar Villa Pardoes. Kan dat?
Helaas mag jullie huisdier niet meekomen naar Villa Pardoes. Als jullie zelf geen goede oppas kunnen vinden, dan zijn er in de omgeving van Villa Pardoes goede dierenpensions. Villa Pardoes kan jullie helpen. Als je een hulphond hebt, dan maken we daar natuurlijk een uitzondering voor. Laat het ons wel vooraf weten, dan kunnen we de andere gezinnen hierover informeren.

 

*/ ?>
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten