Sponsored by: ATSC
Verhalen

Jason Ras

Ras_Villa_Pardoes_wk19.jpg

 

Eind april kregen wij een kaartje in de bus van Villa Pardoes. Op de voorkant stond: “nog even en de vakantie in Villa Pardoes gaat beginnen! Zijn jullie klaar voor een onvergetelijke week?” Nou en of dat wij er klaar voor waren, we waren er zo aan toe. 2016 was voor ons en onze zoon slecht begonnen met meerdere ziekenhuis opname. Er zou dus niks fijner zijn dan even een weekje vakantie. We keken er al een geruime tijd naar uit. Gewoon samen zijn en niks moeten.


Tijdens de Capelse familiedagen, welke georganiseerd worden door Stichting Palieter en stichting Dada, werden we geattendeerd op deze mooie kans, toen er een stoere glittertattoo op Jason zijn arm werd gezet door Mariëlle van Villa Pardoes. De revalidatiearts wilde dan ook graag meewerken door een verslagje te schrijven. En zo werden wij uitgenodigd voor een weekje vakantie. En wat een vakantie het was…


Vrijdag 6-5-2016 was het dan voor ons zover. We kwamen aan bij Villa Pardoes en kregen een rondleiding van een lieve vrijwilligster. We keken onze ogen uit. Alle zaken die geregeld  waren om de verzorging soepel te laten verlopen en het huisje welke van alle gemakken was voorzien. Het was overweldigend en hartverwarmend. Het was allemaal zo perfect! We genoten die avond van een heerlijk buffet met alle andere ouders en de gezellige sfeer die er hing.

 

Jason was helemaal in zijn element en maakte vaak contact met ons. Hij (en wijzelf natuurlijk ook) genoten van de verschillende attracties in de efteling, het huifbedrijden, het lekkere eten, de snoezelkamer en het bubbelbad. Van de reiki massage raakte hij helemaal ontspannen. Het was zo mooi om te merken wat dit allemaal met ons mannetje deed. De safari kamer paste helemaal bij ons eigen aapje, hij keek dan ook zijn ogen uit. Het contact
met de andere ouders was gezellig en voelde vertrouwd. Het feit dat we dit alles, mochten en konden delen met de opa en oma van Jason, maakte het voor ons nog specialer. Bij thuiskomst was het heel apart om te merken wat deze week met ons gedaan heeft, natuurlijk hadden we de zorg voor Jason nog steeds, maar deze ging gepaard met veel rust en verliep erg soepel. De contact momenten die er waren voelde intenser en deze
herinneringen sluiten wij dan ook diep in ons hart.


Nogmaals ontzettend bedankt aan allen die deze week voor ons mogelijk hebben gemaakt. 

Brett Verbrugge

Wat hebben we genoten van onze vakantieweek! Bewust kozen we ervoor om als gezin te gaan. Want met drieën op vakantie hadden we nog maar zelden gedaan. Het was een week lekker met z’n drietjes genieten en ontspannen. De eerste vraag van Brett op de terugweg was: ‘mama, gaan we volgend jaar weer?’ Nu we bezig zijn met met de bouw van ons nieuwe huis vroeg Brett laatst of er net als bij Villa Pardoes een glijbaan in het huis kan..!’.

 

 Brett.jpg

Lars Winter

Na een jaar van slechte gezondheid en veel ziekenhuis bezoek, werden we door het Anthonius Ziekenhuis opgegeven voor Villa Pardoes. Na een screening mochten we in de Herfstvakantie een hele week verblijven in huisje Ridder. Een stoere mannen kamer voor Lars. Je eigen huisje, maar dan toch met nog zeven andere gezinnen onder één dak. Een gezamenlijke ruimte waar je ervaringen met elkaar kon delen.

 

Na een heerlijk koud en warm buffet kon een ontspannen weekje beginnen. Natuurlijk lekker naar de Efteling en safaripark de Beekse Bergen. Natuurlijk mocht een bezoek aan Bakkerij Piekfijn niet ontbreken. De week ging eigenlijk veel te snel. Toen we Lars in gebarentaal vertelde dat we weer naar huis moesten begon hij heel hard te huilen. Hij had het fantastisch gehad en wilde niet naar huis. Dat zegt, denk ik, wel genoeg. Iedereen hartelijk dank voor deze geweldige week!!!!

Familie Winter

 

Lars.jpg

*/ ?>
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten