Sponsored by: ATSC
Ervaringen van verwijzers

Warning: include() [function.include]: Unable to allocate memory for pool. in /data/www/html/villapardoes.nl/updates/concrete5.6.1.2_updater/concrete/core/libraries/block_view.php on line 311

Anita de Kort - Maatschappelijk werkster van revalidatiecentrum Leijpark te Tilburg

“Ik werk op de afdeling vroege intensieve neurorevalidatie, in de volksmond de "coma-afdeling" genoemd. Onze kinderen en jongeren komen dus vaak in vegetatieve toestand binnen en wij proberen d.m.v. stimuleringstherapieën de kinderen en jongeren tot 24 jaar naar aan hoger bewustzijnsniveau te helpen.


Na een "achtbaan van emoties en onzekerheden" genieten onze ouders ontzettend van een weekje rust met het hele gezin. Ik krijg dan ook hele mooie verhalen te horen van alle ouders die in Villa Pardoes een week hebben verbleven in een zeer mooie en aangepast omgeving. Ze kunnen even hun verdriet vergeten...en weer genieten van elkaar als gezin.”

 

Jolanda Schieving - kinderneuroloog UMC St Radboud Nijmegen

“Als kinderneuroloog zie ik regelmatig kinderen met een chronische ziekte die een grote impact heeft op het kind, maar ook op de broertjes en zusjes en de ouders. Het doet me dan ook veel plezier dat ik deze kinderen en hun gezinnen kan aanmelden voor een fijne week in Villa Pardoes. Elk kind en vooral ook de broertjes en zusjes beginnen al helemaal te stralen wanneer ik er over begin. Je ziet dat het een heel gezin energie geeft om alles wat bij een dergelijke chronische ziekte komt kijken beter te kunnen dragen. Een meisje met een chronische ziekte vertelde dat ze het zo leuk vond om haar broertjes en zusjes op deze manier een soort cadeau te kunnen geven, "dankzij mij mogen jullie hier naar toe……"


Na afloop hoor ik altijd enthousiaste verhalen over mooie kamers, de avonturen in de Efteling en de fantastische verzorging. Ook ouders voelen zich even helemaal in de watten gelegd, kunnen een stukje van hun zorg even wat loslaten en nieuwe energie op doen. Een ouderpaar gaf aan: "het was fantastisch, we voelden ons omringd door liefde. We hadden er ook best wel tegen op gezien, samen in een huis met allemaal andere gezinnen met elk hun eigen verhaal, maar dat was totaal niet zo, het was een warm bad."

 

Dan bedanken ze mij, maar ik heb eigenlijk niets gedaan. Alle lof gaat helemaal naar alle mensen van Villa Pardoes. Ik draag daar graag mijn kleine steentje aan bij door kinderen hiervoor aan te melden. Aanmelden verloopt heel gemakkelijk via de aanmeldingsformulieren die wij op de afdeling hebben. Villa Pardoes ook namens mij hartelijk dank en ik hoop dat ik nog lang kinderen mag aanmelden voor een hele fijne week bij jullie.”

 

*/ ?>
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten