Sponsored by: ATSC
Judith Maas-Robbe – Vrijwilligster Vrijdagochtend team

“Wat is het bijzonder om vrijwilligster te mogen zijn bij Villa Padroes. Om een klein steentje te mogen bijdragen zodat het hele gezin van een ziek kind een mooie, fijne, waardevolle week samen als gezin mag beleven. 

 

Ik zat al enkele jaren thuis en kreeg na een fijn intakegesprek de kans om als vrijwilligster te starten bij Villa Pardoes. Het vrijdagochtendteam werkt nauw samen. Dit team is goed op elkaar ingespeeld en zorgt ervoor dat het vele werk op een vrolijke, enthiousiaste en efficiënte manier gedaan wordt. Elke vrijdag ligt er weer een berg werk die verzet moet worden nadat de gezinnen de huisjes verlaten hebben en weer klaar gemaakt moeten worden voor de gezinnen die diezelfde middag gaan arriveren. Dit team werkt als een goed geoliede machine. Iedereen die hier aanwezig is doet dit op vrijwillige basis, en ieder om andere redenen, maar met dezelfde gedacht iets te willen betekenen voor deze gezinnen die het vaak zwaar en moeilijk hebben. 

 

Zodra je de Villa binnen loopt is het alsof er iets magisch over je heen komt en vergeet ik alle stress van buiten af en vervolgens ga ik weer naar huis met meer energie dan dat ik kwam. Inmiddels heb ik naast het werk bij de Villa ook weer een onregelmatige baan. De gezinnen vragen me vaak wat het me brengt om dit naast mijn normale werkzaamheden te doen. Maar wat is nu 3 á 4 uur werk op een vrijdagochtend én 1 dienst van 4 uur in de twee á drie weekenden? Als je ziet hoe waardevol deze Villa is voor de gezinnen die 365 dagen per jaar moeten zorgen, in onzekerheid leven en zich niet of nauwelijks kunnen ontspannen. En daarbij het gehele gezin vaak ontwricht is. Het geeft zoveel voldoening om te zien hoe deze gezinnen met kinderen genieten van elk moment dat ze in de Villa zijn, even een week zonder "zorgen" en geen bezoeken aan ziekenhuizen, fysio etc. Maar even terug naar hun samen zijn als gezin kunnen.


Tijdens de pauze hebben we als een hecht team lol en gezelligheid. Iedereen hoort erbij, met verjaardagen zingen we dan is ook de vaste staf bij aanwezig! Iedereen is gelijk. Voor mij is het mogen werken bij de Villa echt een gift. En geeft heel veel voldoening. En hoop dat ik het nog vele mooie, gezellige jaren te mogen doen!!"

 

Terug naar overzicht

 

*/ ?>
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie Sluiten